DET BLIR GODT DA

Vi har gått til innkjøp av en brukt BeerBrew 30 v.3. Det er vel denne de fleste starter med. Han vi kjøpte den av hadde bare brukt den 6 mnd og skulle over på større utstyr. Litt problemer med å holde helt stabil temperatur over lengre tid, men det blir som regel godt da. Kjører som regel på ca 50% effekt ved mesking for at det ikke skal svi seg i bunnen.

Vi har fått tak i et kjølehjørne til og lage undergjæret øl. dette blir brukt med en liten ovn som har termostat på ledningen og føler på gjæringsfatet. Vet at det står noen "ubrukelige grønne" nederst :-) Men dette bildet er fra vi startet og noe må man jo ha å drikke når man brygger.

Dette er vel et ganske standar flaskevaske stativ. Vi bruker Chemipro OXI da det skummer mye mindre en Starsan. Vi sprayer hele stativet godt før bruk, og dusjer over når flaskene henger på stativet. kan aldri bli nøye nok med hygienen før flasking.

Etter mye tull og mange lange istapper med plast rundt har endelig rørlegger Tom fått vann i garasjen. Det var kjempeflott nå som det nærmer seg vår og sommer. 

Da har vi gått til anskaffelse av en 150 liters koker. Denne skal bli brukt til og få opp volumet før sommeren. Den har fastmontert varmekolbe på 2kw i rør i bunnen da det er lett og holde rent, og vi har montert kran. Foreløbige tester virker lovende. Blir nok en tur til Osebergbrygg for noen tips før dette dras igang. Den er skrubbet godt med skurekrem og skal få en omgang med metall rent, godt at en av oss jobber på kjemi fabrikk når han ikke ligger og slapper av da. 

Da har Svein lagd 2 meske kar som passer på hver side av varmekolben i det nye fatet.

Da er det montert badstue i garasjen som skal brukes til lagring av flasker og over gjæret øl. Der ettermontert litt flere hyller og det elektriske som er fastmontert blir brukt som temperatur styring. På døra blir det limt på 5 cm skum plate for og begrense varmetapet.  

Da var flaske skylleren klar. Brukt gammelt gjæringsfat med kran. Det er borret 20mm hull til rør litt over kranhøyden. Det er brukt en kuleventil med gardena på den ene siden. På krana i bunner er det festet en slange til vannet som skal ut. Er ikke den mest fancy modellen men skyller flaskene veldig godt.

Dette er vår nye 60 liter fra netthandelen. Følgte med kjøler. Den virket veldig bra på vårt første brygg med den. Det eneste er at man bare kan stille 5 og 5 grader. Men den er foreløbig verdt de 4000 vi betalte for den.