DET BLIR GODT DA
13 mai 2016

Idag har vi målt FG på den belgiske pilsen, den var på 1008 etter en uke. OG var på 1056 så dette blir et sterkt øl. Tom ringte fra Trondheim idag, og fortalte han hadde smakt på no fra et bryggeri der som smakte akkurat som Vassholmen, kan det være at det blir godt allikevel da? Er det verdt og gi den mer tid. Hvis vi gjør det er det vell starten på et nytt flaske race. Har vell planlagt og sette noe mer sommer pils, oktoberpils og julepilsen. Der tror jeg vi har blitt enige om og bruke Svarten som jule øl. Den har blitt god nå som den har fått stått litt. Men nå er det tomt da. Vi har ikke vært så gode på og vente så lenge med og drikke, etter at det har blitt ferdig karbonert.  Det er kanskje noe vi burde begynne med. Hadde jo vært gøy og smakt på en øl når den er ferdig lagret en gang. Også vært innom et konkurs salg i stokke idag. ikke mye bryggeutstyr igjen. Noen nye flaske fyller tuter (i mangelen på no bedre navn), kran til gjæringsfat og noen flasker var dagens fangst. Også pratet med en annen blogger som bruker masse humle WESTUM HJEMMEBRYGGERI om hva han anbefaler oss og prøve. Mye bra lesing der også.  

7 mai 2016

Idag har vi flasket Hollenderbåen på 0.75 liters flasker. Denne er vi veldig spendt på. OG 1054 og FG på 1006. Dette gir en styrke på 6.3%. Den er veldig lys i fargen. Dette er en Heineken clone. Skal få lagt ut oppskriften på siden her. Vassholmen ble smakt på igjen kald og med kullsyre. Ingen stor opplevelse. Denne burde bli forbeholdt gjester som vil prøvesmake, så kommer de sikkert ikke igjen. Mer av det som blir godt til oss :-) 


28 april 2016

Da var dagens vaske og telle jobb over. Fasit ble 50 stk 0.75 flasker 65 stk 0.5 flasker og 8 0.3 flasker. Da har vi ca 72 liter med tomflasker og brygge på. I tillegg ble Vassholmen smakt på igår kveld, og den må bli mye bedre på smak skal den ha livets rett, men vi skal gi den en sjanse. Ellers blir 250 flasker helt ut. Den er ikke ferdig karbonert før om 10 dager. I går kveld ble oktober ølen tatt opp til diskusjon, den burde bli satt nå straks. Blir vell en tur på Osebergbrygg for og høre litt om hvilken som er best egnet til det. Ble også enige om og sette 60 liter med Pikeskjær, da det er vår beste sommer øl til nå.

Lor26 april 2016

Da var dagens økt i garasjen over. vi har jo 30 gule 0,5 liters brus kasser og de passer jo selvfølgelig ikke til våre 0,5 med patentkork. Så da må alle tappene som står opp i bunnen bort. Enkleste måten jeg fant var en dremmel med liten kappe skive. Funker som bare det. Bakdelen er vell at hele garasjen er full av et tynt gult støvlag. også lagd en liten tre kasse til 12 øl. Nå er ikke jeg no snekker men ølen passer. Nå er siden tilbake som den var. Ble for mye med den store menyen på toppen. Den får heller se litt hjemme snekkret ut Lisbeth ;-) Tror denne plattformen er ganske ny så er ikke veldig mange muligheter enda.

Kassen er satt sammen av 9 stk på 32.8 cm, 6 stk på 21.2 cm og 4 på 30 cm.  Plankene er 6 cm brede og 1 cm tykke. de det er 4 av er 1X3.5 cm  

25 april 2016

Da var dagens etikett økt over. 50 flasker med Gåsekalven v.2. Litt omplassering av 250 flasker Vassholmen.  Vi gleder oss til og sette på etiketter på dem om 14 dager. Det er jo også den ølen vi er mest spendt på. Der prøvde vi og blande korn selv, med et heller uheldig utfall. For lite hvete korn, for mye bohemian malt og for lite crystal malt. Den lyse sommer pilsen fikk samme farge som en bayer. Da var også lister til varebeholdningen laget. bare og telle igjen, og finne ut hvor alt er. Det er jo jevnt fordelt i 2 garasjer.

24 april 2016

Idag er den store rydde og vaske dagen. Vi brygget en 60 liters Heineken clone igår. Den skal hete Hollenderbåen. Det blir alltid mye og rydde og utstyr som skal vaskes, slanger som skal renses og flasker som skal skylles og vaskes. Det evinnelige flaske racet har nok mange bryggere opplevd, har vi nok til flere brygg, trenger vi flere? fra og med idag skal vi starte og ha en lager liste på ting vi har, flasker, humle og ellers alt vi bruker under bryggingen. Eksempel fra igår. Vi brygger og aner fred og ingen fare, så kommer tidspunktet at klarningsmiddel skal oppi gryta, men det hadde vi jo ikke, ikke før vi var ferdig og satt gjæringskarra inn i gjærdingrommet så vi at vi hadde 15 g med portafloc liggende. Nå er vell ikke jeg kjent for og være den mest ryddige av oss, men vi kan jo prøve og unngå sånne feil etter 18 brygg. etter at rydding, vasking og bæring av verdens tyngste minste hønsehus for Kona til Tom, er det etiketter som skal limes på med litt melk. Får tatt ca 100 flasker idag med Gåsekalven og Lille Rauer. Når gradestokken bikket under 5 grader i garasjen var det stopp for idag.    

  23 april 2016

Nå har vi bestemt oss for og skrive litt mer om hva som skjer rundt bryggingen, og denne siden. Det har vært en kjempe respons, mer enn hva vi trodde i starten. Fra 27 februar til nå er det 2310 brukere fra 24 land, han ene som har sett siden i Syria trengte vell en god latter, (det forlenger vell livet sier man). Men dette er over all forventning. Vi trodde vell bare at det var noe vi kom til og sitte og lese på våre gamle dager, når ølen renner rett igjennom uten at du merker det. Vi har møtt mange nye hyggelige bryggere, og forhåpentlig vis inspirert noen nye til og prøve. Alt hjemme brygg blir godt sa Espen fra Fichers Flying Berwery, og det stemmer hvis du unngår infeksjon. Man klarer nesten ikke og lage vondt øl. Det viktigste er og ikke komme over 72 grader, da det ikke blir utvunnet sukker av kornet over den temperaturen. Vil også anbefale og støtte opp om små lokale brygge butikker rundt om i landet. Vi nybegynnere trenger noen og prate med om hva vi vil lage og få tips og råd. Vi bruker Osebergbrygg i Tønsberg, der blir man alltid møtt med et halla og et smil av Bjørn. Der får vi også råd om hvordan bryggene våre bør utvikle seg i vanskelighets grad. I starten fikk vi enkle brygg med kun en mesk, så har det blitt noen med stegmesk etterhvert. Vi kommer også til og fortsette med og legge ut litt kurs i både brygging og mat laging som er relevant til det vi holder på med. Blir også glad for tips og råd fra andre som brygger som har klart og forville seg inn her.